10 Hyvää syytä tulla Hankoon / Origo, se Origo

Tämä on osa artikkelisarjasta: Hanko ja sen vetovoima. Näkökulmia ja havaintoja kaupungistamme. (Uusinta vuodelta 2020). Toimituksen huomautus. Tässä osiossa näkyy ajan muuttuminen. Origo ei enää ole se sama kuin ennen.

Hangon Itäsataman ravintolaelämä nykymuodossaan sai lähtölaukauksen 1989, kun Matti Roine ja Anna-Liisa Ruotsi perustivat Ravintola Origon. Origo nimi tuli pakinoitsija Jouni Lompolon käyttämästä salanimestä. Ravintolan logokin myötäilee hänen allekirjoitustansa.

Vaikka kesäisin koko Itäsataman makasiinirivistö on täynnä mitä erilaisempia ruokaravintoloita on Origo se, jonka alkuun panema koko ravintolakeskittymä on. Ravintola Origo on myös ravintolaista ainoa, joka on päivittäin avoinna ympäri vuoden.

Alkuaikojen maalattiaravintolasta on vuosien varrella rakentunut vetovoimainen, kansainvälisiä makunautintoja ja korkeatasoista ”hankolais-ranskalaista husmanskostia” tarjoava vetovoimainen käyntikohde.

Hangon vetovoimatekijänä Origon merkitys on kiistaton ja siksi se on yksi merkittävimmistä ja pitkäaikaisimmista Hankomielikuvan rakentajista.

Artikkelin kuvat: Esa Aarnio
Teksti: Esa Aarnio

Kaikkia artikkeleitamme, kuten tätäkin artikkelia, pääsee kommentoimaan suoraan artikkelin lopussa olevan kommenttikentän kautta. Toki moderoimme kommentteja, mikä tarkoittaa, ettei ihan törkyä julkaista. Toisaalta kritiikillekin on tilaa ja se on usein hyödyllistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *