Suunnitelmat rantaradan kehittämisestä ovat epäselviä, eikä hintaa tiedetä.

Hallituksen budjettiehdotuksessa mainitaan rantarata suunnittelukohteena, mutta suunnitelmat ja kustannukset ovat vielä avoimia. Hallitusohjelmassa mainitaan 80 miljoonan euron kehittämisrahoitus, mutta yksityiskohdat budjetista ovat tuntemattomia. Erityisesti Karjaa-Kauklahti rataosuus on mainittu kiireellisenä, mutta määrärahaa ei ole vielä ilmoitettu.

Paikalliset kunnat ja poliitikot ovat pitkään vaatineet toista raideparia ja uutta junavarikkoa rantaradalle. Kuitenkin suunnitelmien yksityiskohdat ovat epäselviä, ja liikenneministeri Lulu Ranne ei ole vielä tarkentanut hanketta.

Valtiovarainministeriön budjettiosasto kertoo, että rantaradan kehittämistarvetta on tutkittu useita kertoja viime vuosina, ja tarveselvityksissä on havaittu useita puutteita. Kapasiteetin lisääminen vaatisi toista raideparia tietyille osuuksille. Kustannusarvio muutoksille on noin 160 miljoonaa euroa, kun taas budjetissa on varattu korjauksiin vain 80 miljoonaa.

Niin kutsuttua tunnin junaa Helsingin ja Turun välillä ei mainita nimenomaisesti hallituksen budjettiehdotuksessa. Sen sijaan hallitus mainitsee haluavansa nopeuttaa liikennehankkeita, jotka sisältyvät hallituksen investointiohjelmaan. Näihin liikennehankkeisiin kuuluu kuitenkin uusi nopea junayhteys Helsingin, Lohjan ja Turun välillä. Aluksi valtion on valmistauduttava pääomittamaan uusi nopea junayhteys, eli käytännössä hankkimaan rahoitusta ja osakkaita, kuten uutta nopeaa junayhteyttä markkinoidaan.

Hankoa rantaratatyörymässä ovat edustaneet kaupungin johtaja ja Keijo Larila SDP

Asiasta on uutisoinnut mm. Yle Västnyland.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *