Le Petit Festival 2020 Hanko

Ainutlaatuinen monitaidefestivaali Le Petit Festival – Hanko järjestetään poikkeustilassa kuudetta kertaa Hangossa 21.- 23. elokuuta 2020.

Tämän vuoden minifestivaalin ohjelmistossa on kotimaisia taiteilijavieraita. Viikonvaihteen kattauksessa on tarjolla musiikkia, teatteria, nykytanssia, klovneriaa, runoutta, kuvataidetta ja elokuvaa. Tapahtuman päänäyttämönä toimii Hangon Kaupungintalo.

Lippuja voi hankkia ennakkoon Tiketistä tiketti.fi.
15€ / lapset, 20 / 25€ aikuiset, perhelippu lasten esityksiin 40€ / 2+2
75€ / festivaalipassi. Liput ennakkoon Tiketistä tiketti.fi ja ovelta tuntia ennen esityksiä. Sitovat paikkavaraukset voit tehdä sähköpostitse osoitteesta info@presence.fi
Festivaaliviikonloppuna matkataan musiikissa rakkauden, ilon ja kaipauksen aallokoissa.


Avajaiskonsertissa perjantaina kuullaan Georg Otsin kauneimpia ikivihreitä laulajan 100 – vuotisjuhlan kunniaksi. Yleisönsä hurmannut Jori Otsa & Mah ́orkka tulkitsee nämä unohtumattomat laulut taiturimaisen voimallisesti.

Duo Ali Saad ja Sanna Salmenkallio vievät yleisönsä tutkimusmatkalle
kahden kulttuurin rajamaastoon jossa pohjoinen minimalismi kohtaa arabialaisen aistivoiman ja runsauden.

Hankolaisen Ludowican henkilökohtaisia rakkausaiheisia lauluja kuullaan ensi kertaa Mauri Saarikosken sovittamina jousikvartetille.

Klovniryhmä Red Nose Companyn valloittva ja hauska menestysteos Babylon ja nykytanssiteatteri Mamia Companyn Pi**U käsittelevät vallankäyttöä naisnäkökulmasta.

Toisenlaista tulokulmaa tarjoilee runoilija Heli Laaksonen joka palkittiin Kirsti Kunnas – runopalkinnolla keväällä. Ainutkertaisessa esityksessään
Heli esittelee maailmankuvaansa maalamiensa teosten ja installaatioiden kautta, lukee runojaan ja kertoo, mitä on kun sattuu ja tapahtuu.

Lauantai aamupäivällä ohjelmistossa on laulaja, musiikkitaiteilija ja kuoronjohtaja Sanna Mansikkaniemen ja viulutaiteilija Raido Lilin koko perheelle suunnattu lastenkonsertti `Raparperin alla ́, jossa yleisö laulaa ja leikkii mukana. Lisäksi kaksikko tuo festivaalille Latinorytmisen työpajan jossa harjoitellaan latinorytmejä- sekä lauluja.

Lapsille suunnattua ohjelmistoa on tarjolla myös sunnuntaina
jolloin on vuorossa Tanssiteatteri Mamia companyn vuorovaikutteinen tanssisatu Sammakkolammikko, joka on kertomus puhtaan veden tärkeydestä.

Festivaalilla vierailee vuosittain ansioituneita ja kiinnostavia, taiteellensa omistautuneita kotimaisia ja ulkomaisia tekijöitä. Esittelemme eri maiden kulttuuriperinteitä ja lisäksi mukana on paikallisia hankolaisia taiteilijoita. Ohjelmisto yhdistää kiinnostavasti katutaidetta ja korkeakultturia. Tarjoamme lapsille ja nuorille suunnattua matalankynnyksen ohjelmistoa ja taidetyöpajatoimintaa. Painotamme taiteen välillistä arvoa yhteiskunnassa ja edistämme alueellista taidetta.

Le Petit taidefestivaali sai alkunsa kahden taiteilijan kohtaamisesta Kroatian Dubrovnikissa vuonna 2004. Tapahtuma on järjestetty siellä
vuosittain kesäkuussa ja Hangossa elokuussa vuodesta 2015.
Festivaali on kerännyt ympärilleen maailmanlaajuisen taiteilijaverkoston ja se tarjoaa näköaloja, yhdistää kansoja ja kaupunkilaisia, koskettaa, kyseenalaistaa ja jättää jälkiä. Tapahtuman sanoma on rauhan,
myötätunnon ja rakkauden ylistys.

Vive L ́Amour ! – Eläköön rakkaus!

Festivaalin järjestää Hangossa kulttuuriyhdistys Presence ry.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *