Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue ei tehnyt päätöstä henkilöliikenteen periaatteista.

Länsi–Uudenmaan hyvinvointialue ei tehnyt tänään 18.9.2023 päätöstä alueella suoritettavan henkilöliikenteen mallista. Tietoa ei vieläkään ollut riittävästi päätöksen tekoon.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen oli tänään tarkoitus päättää henkilöliikenteen hankinnan yleisistä periaatteista. Päätöksen sijaan käytiin lähetekeskustelu, koska tietoa ei ollut riittävästi.

RKP:n Henrik Wiksrtöm ehdotti lähetekeskustelua, koska hänen mielestään henkilöliikennepalveluissa on liikaa epävarmuustekijöitä. ”Kaipasin enemmän ja tarkempia yksityiskohtia asiasta, lisää lihaa luiden ympärille”, hän sanoi.

Koko hyvinvointialueen hallitus kannatti siirtoesitystä.

Päätös asiasta oli tarkoitus tehdä jo viime vuonna, mutta jo silloinkin hallitus halusi avata asiaa konkreettisemmalla tasolla. Kuljetukset koskevat muun muassa vammaisia, vanhuksia ja sosiaalipalveluiden asiakkaita.

Tarjolla on kaksi erilaista mallia

  1. joukkoliikennepalvelu, josta hyvinvointialue vastaa.
  2. ns. euro- ja kilometrikorvausmalli, joka tarkoittaa, että käytetään maksukorttia tms. ja asiakas tilaa kuljetuksen itse

Nykyinen käytäntö on sekava.

Nyt hyvinvointialueella käsitellään satoja erilaisia ​​sopimuksia, joita hoidetaan kolmella eri tavalla. Esimerkiksi Hangossa on vain yksi kuljetuspalveluita tuottava yritys, Lähitaksi.

Muissa kunnissa lukuun ottamatta Espoota, palveluntuottajia on sekä Lähitaksi että Menevä. Espoossa palveluja välittää riippumaton toimija 300lle kuljetusyrittäjälle.  Muissa kunnissa matkan tilaaminen on asiakkaan tehtävä.

Länsi -Uudenmaan hyvinvointialueella ostetaan henkilöliikennettä 25 miljoonalla eurolla ja summan odotetaan nousevan tulevaisuudessa.

Tästä asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle Västnyland

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *