10 Hyvää syytä tulla Hankoon. 1. osa: Luonto, rannat ja murheet


1. Luonto, rannat ja murheet

Luonto näyttää olevan merkittävin vetovoimatekijä Hangon matkailussa kesäsesongin ulkopuolella. Tänne tullaan miltei poikkeuksetta katsomaan luontoa ja sen eri ilmiöitä.

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.


Myrskyt valtavine laineineen ja vaahtopäineen. Kirkkaat kuutamot ja kuunsillat peilityynessä merenpinnassa, sekä tietenkin aurinkoiset kuulaat pakkaspäivät, joko lumisessa tai lumettomassa Hangossa ovat vertaansa vailla olevia Suomen etelän erikoisuuksia. Valo, se Hangon valo, jonka takia kuvataiteilijat tulevat Hankoon kerta toisensa jälkeen, on niin maaginen, että pelkkä kävely rannoilla riittää ihmetyksen aiheeksi ja iloksi.

Kuvan mahdollinen sisältö: vesi, taivas, ulkoilma ja luonto


Vaikka keli aiheuttaakin joskus rajoituksia, niin mielipiteenä sateisesta ja tuulisesta kelistä ulkoilijat sanovat, että kyseessä on ainoastaan pukeutumiskysymys, mieliala paranee säästä riippumatta.

Osa Hankoon tulijoista saapuu tietenkin harrastusten takia, kuten lintubongarit ja surffaajat.

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Suurin osa ulkoilijoista on kuitenkin ihan tavallisia perheitä ja pariskuntia, jotka viettävät täällä viikonloppua tai tulevat ihan vaan päiväretkelle. Kyseessä lienee siis laatuaika laadukkaassa ja inspiroivassa ympäristössä. Kun kävelee Tulliniemen tai Bellevuen rantaa muutaman kilometrin suuntaansa ja palaa takaisin, on ne arkimurheet sinne santaan tallattu ja elämä näyttää taas hymyilevän.

Hyvän tuulen Hanko” voisi toimia vaikka iskulauseena Hangon matkailulle.

Artikkelin kuvat: Tapio Kekkonen
Teksti: Esa Aarnio

Kaikkia artikkeleitamme, kuten tätäkin artikkelia, pääsee kommentoimaan suoraan artikkelin lopussa olevan kommenttikentän kautta. Toki moderoimme kommentteja, mikä tarkoittaa, ettei ihan törkyä julkaista. Toisaalta kritiikillekin on tilaa ja se on usein hyödyllistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *