Hangös stadsdirektörstjänst lockar många sökande

Flera Hangöbor har ansökt om Hangös stadsdirektörstjänst. Bland dem finns bland annat ordföranden för Hangö hamns styrelse, Johan Wikström, samt två personer med militär utbildning.

Totalt har det inkommit 31 ansökningar för Hangös stadsdirektörstjänst inom angiven tidsfrist. Bland ansökarna finns några som inte uppfyller behörighetskraven. Endast två kvinnor har ansökt om tjänst. Generellt sett ger de inkomna ansökningarna beslutsfattarna ett brett urval kvalificerade och kompetenta kandidater. Ansökningstiden för befattningen avslutades i dag (28.9) mitt på dagen.

Bland ansökarna finns bland annat politikens magister Patrik Nygrén, som nyligen avgick som stadsdirektör i Pargas. En annan person med erfarenhet av kommunledning är Jarkko Sorvanto, som är kommunchef i Lappträsk i Östra Nyland. Sorvanto har tidigare varit borgmästare i Ylöjärvi utanför Tammerfors.

Flera ansökningar kommer från Hangö, inklusive Johan Wikström, ordföranden för Hangö hamns styrelse. Johan Wikström har utbildning både som ekonom och jurist och har representerat SFP i stadsfullmäktige. Han avgick som ordförande för hamnstyrelsen tidigare när han upplevde att det fanns en förtroendekris, men återvände senare till posten. En annan sökande från Hangö är diplomingenjör och reservofficer Tom Kullberg. Han sitter i styrelsen för Hangö hyreshus Ab, som ägs av staden, och han är också medlem i SFP. En tredje sökande från Hangö är överste Janne Sarpoma. Förutom dessa finns det några andra sökande från Hangö.

Det finns också flera personer som har erfarenhet av den kommunala sektorn, även om de inte har direkt ledarerfarenhet. Till exempel Esa Högnäsbacka, som sade upp sig i augusti från befattningen som ekonomidirektör i Nykarleby. Tidigare har han arbetat som ekonomidirektör i Kaskö under några år. En annan sökande är Juha Seppälä, som har varit utvecklingsdirektör i Rovaniemiområdet.

I ansökningskriterierna för tjänsten har det fastställts en högre högskoleexamen, kännedom om kommunal förvaltning, samt erfarenhet, ledarskapsskicklighet, tillgänglighet och goda färdigheter både skriftligt och muntligt på båda inhemska språken.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *