Hangon vesitorni on auki yleisölle

Näköalatornista, joka kohoaa noin 65 metriä merenpinnan yläpuolelle, on upea näköala. Tornissa on myös kiikari. Sisäänpääsy: aikuiset 2 euroa ja lapset (4-14 v.), eläkeläiset sekä opiskelijat 1 euro.

”Vesitornista on helppo hahmottaa Hankoniemen merkitys muun muassa merenkululle ja valtakunnan puolustukselle. Aina ihastelen myös niemen vehreyttä ja iloitsen siitä, että niemen rannat ja lähisaaret ovat jokamiehen oikeuden piirissä”, kertoo Marketta Wall Hangon oppaista.

Avoinna 2019:

2.5.-30.6. ma-su 13-16

1.-31.7. ma-su 13-18

1.-31.8. ma-su 13-16

Muina aikoina vesitorniin ja hienoon näköalaan on mahdollista tutustua oppaan johdolla, ennakkovaraukset matkailutoimistosta.

Kirkkomäki, Vartiovuori, puh. 019 2203 411 (matkailutoimisto)

Historiaa

Hangon vesitorni on Hangon kaupungin omistama vesitorni. Torni sijaitsee Vartiovuorella. Arkkitehti Bertel Liljequistin suunnittelema vesitorni valmistui jatkosodan aikana vuonna 1943 vanhan tuhoutuneen vesitornin tilalle.

Vesitorni on Hangon kaupungin ainoa. Sen vesitilavuus on 500 kuutiometriä. Kesäisin torni toimii myös näköalatornina.

Hangon vuonna 1910 valmistunut graniittiverhottu vesitorni oli Suomen ensimmäinen varsinainen vesitorni. Tornin suunnitteli arkkitehti Waldemar Aspelin. Sen vesitilavuus oli 400 m³. Talvisodan rauhanehtojen mukaan Hankoniemi jouduttiin vuokraamaan Neuvostoliitolle. Jatkosodan syttyessä vuonna 1941 neuvostoliittolaiset joukot ehtivät räjäyttää vesitornin, ja räjäytys turmeli myös Hangon kirkkoa. (Wikipedia)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *