Hangon kaupunginjohtajan virka houkuttelee useita hakijoita

Hangon kaupungin johtajan virkaa ovat hakeneet useat kaupungin asukkaat. Heidän joukossaan on mm. Hangon sataman hallituksen puheenjohtaja Johan Wikström, sekä kaksi sotilaskoulutuksen saanutta henkilöä.

Hangon kaupunginjohtajan virkaan on tullut yhteensä 31 hakemusta määräaikaan mennessä. Hakijoiden joukossa on muutamia, jotka eivät täytä pätevyysvaatimuksia. Virkaan on hakenut ainoastaan kaksi naista. Yleisesti ottaen tulleet hakemukset antavat päättäjille mahdollisuuden valita pätevä ja osaava henkilö virkaan. Viran hakuaika päättyi tänään (28.9) keskipäivällä.

Hakijoiden joukossa on muun muassa politiikan maisteri Patrik Nygrén, joka äskettäin erosi Paraisten kaupunginjohtajan virasta. Toinen kuntajohtamiskokemusta omaava henkilö on Jarkko Sorvanto, joka toimii kunnanjohtajana Lapinjärvellä Itäisellä Uudellamaalla. Sorvanto on aiemmin ollut kaupunginjohtajana Ylöjärvellä Tampereen ulkopuolella.

Hakijoiden joukossa on useita hankolaisia, esimerkiksi Hangon sataman hallituksen puheenjohtaja Johan Wikström. Johan Wikström on koulutukseltaan sekä ekonomi että oikeustieteen maisteri ja hän on edustanut RKP:ta kaupunginvaltuustossa. Hän erosi sataman hallituksen puheenjohtajan tehtävästä aikaisemmin, kun hän koki luottamuskriisin, mutta palasi myöhemmin tehtäväänsä.
Toinen hankolainen hakija on diplomi-insinööri ja reservin upseeri Tom Kullberg. Hän toimii kaupungin omistaman Hangon vuokratalot Oy:n hallituksessa ja on myös RKP:n jäsen. Kolmas hankolainen on eversti Janne Sarpoma. Edellä mainittujen lisäksi muutama muukin hankolainen on hakenut virkaa.

Mukana on myös useita henkilöitä, joilla on kokemusta kuntasektorilta, mutta ei kuitenkaan suoraa johtajakokemusta. Esimerkiksi Esa Högnäsbacka, joka irtisanoutui elokuussa Uusikaarlepyyn kaupungin talousjohtajan virasta. Aiemmin hän on toiminut mm. talousjohtajana Kaskisissa. Hakijalistalta löytyy myös Juha Seppälä, joka on ollut kehitysjohtaja Rovaniemen alueella.
Viran hakukriteereihin on kirjattu ylempikorkeakoulututkinto perehtyneisyys kunnalishallintoon, sekä kokemusta, johtamistaitoa, saavutettavuutta ja hyviä taitoja sekä kirjallisesti että suullisesti molemmissa kotimaisissa kielissä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *