Hangon Elokuvajuhlat yhdessä Kino Olympian kanssa järjestää lauantaileffat 14.3. – 16.5.

Lauantaileffat maalis – toukokuussa

Hangon elokuvajuhlat ja Kino Olympia tuovat seitsemänä lauantaina alkaen 14.3. toistakymmentä viihdyttävää ja nostalgista – klassikkoa ja myös ajankohtaista elokuvaa – mukana myös viime vuosien sekä tämän talven merkkitapauksia.

Muisti on jännä juttu. Minun muistini kuten sinunkin muistisi koostuu koetusta ja opitusta, mutta myös tunteista. Ja jostain, jota kutsumme nostalgiaksi, tunnejälkiä, jotka ovat säilyttäneet vaikutuksensa vuosien läpi. Muistot ovat yksilöllisiä, mutta muisti on yhteistä.

Yhteistä kulttuurikokemusta edustaa niin Ennio Morriconen musiikki, Francis Ford Coppolan yhdessä isänsä Carminen kanssa luoma Ilmestyskirjan äänimaailma, 60-luvun kulttuuri-ikonien teokset ja teot tai 70-luvun menestysviihde. Ladj Ly peilaa klassikkoromaanin humaania viestiä kuvaamalla samoilla katujen kulmilla lähiönuorten kuohuntaa. Sukupolvien ja kulttuurien erilaiset ja yhteiset kokemukset synnyttävät uutta ymmärrystä niin amerikkalais-kiinalaisessa sukujuhlassa, georgialaisten tanssijoiden kohtaamisessa kuin nuorten naisten etsiessä itseään Rovaniemellä.

Sarjan avaa lauantaina 14.3. 1980-luvun parhaaksi elokuvaksi äänestetty Giuseppe Tornatoren ihana Cinema Paradiso, uutena hienon kokemuksen tarjoavana 4K versiona.

Vielä samana lauantaina on mahdollista tutustua Sibelius Akatemian kuuluun kapellimestarikoulutukseen perusteellisemmin kuin koskaan ennen dokumentissa Orkesterin edessä. Kaksi viikkoa myöhemmin on mahdollista verrata Lady Gagan ja Bradley Cooperin viimeksi tähdittämää musiikkidraamaa 70-luvun supertähtien Barbara Streisandin ja Kris Kristoffersonin esittämiin rakastavaisiin.

Lauantain 28.3. täydentää Taika Waititin posketon satiirinen natsismin mylläys, Monty Pythonin perinteen itsenäinen jatkaja.

Huhtikuussa sarja jatkuu kolmena lauantaina ja toukokuussa kahtena. Tarkempi aikataulu ja ohjelmisto liitteenä.

*

Lisäksi Hangon Seurakunta järjestää elokuvaesityksen pitkänä perjantaina: Pier Paolo Pasolinin Matteuksen evankeliumi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *