Hangon Elokuvajuhlat 29-10.-2.11.2020

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on hangon-elokuvajuhlatlogo.jpg

Hangon Elokuvajuhlat 2020 alkavat!

Hangon elokuvajuhlien 29.10. – 2.11. 2020 teema on RAKKAUDESTA ELOKUVAAN.

Haluamme antaa elokuvan puhua puolestaan. Elokuvateatterit kaikkialla avaavat salejaan, vaikka pandemian kourissa niitä on jouduttu laittamaan kiinni ja ensi-iltoja siirtämään. Tilanne on ollut vaikea. Mutta elokuvan katsominen yhdessä – teatterin tarjoamat upeat olosuhteet äänen ja kuvan kokemiseen – ovat kokemuksena ainutlaatuiset ja siksi kilpailukykyisiä myös stream-aikakaudella.

Parhaimmillaan elokuvakokemus on henkilökohtainen – samalla se aina on aidosti globaali. Elokuvien esitystoiminnan uusi kukoistus toteutuu varmimmin kun me elokuvissa kävijät palaamme saleihin ja tuemme esitystoimintaa. Uskaltavatko elokuvien ystävät lähteä elokuvateattereihin. Se jää nähtäväksi.
Hangon elokuvajuhlien esitystilanteisiin valmistaudutaan huolella. Otamme vallitsevan koronatilanteen vakavasti. Yleisölle on varattu käsidesiä sekä maskeja. Katsomossa on järjestetty tilaa katsojien väleihin heidän turvakseen.

Hangon elokuvajuhlien ohjelmassa v. 2020 on uusien, vasta ohjelmistoon tulevien laatuelokuvien osuus suuri. Syyskauden 2020 tulevista kotimaisista ensi-ilta elokuvista esitetään elokuvajuhlilla Nimby sekä Venetsian biennalen rahoittama Fucking with nobody. Ensimmäisessä naisparin visiitti toisen lapsuudenkodissa käynnistää hurjan törmäilyautorataa muistuttavan tapahtumasarjan ja päähenkilöt saavat useampaankin kertaan punnita suvaitsevaisuuttaan, elämmekö ” kuplassa ”. Ensimmäisenä suomalaisohjaajan tuotantona Venetsian biennalen tuen saanut Fucking… ottaa luuppinsa tarkasteluun parisuhteiden valtarakenteet ja tarinallistamisen merkityksen yhteiskuntaa koossa pitävänä kittinä. Komediallinen ja omintakeinen kriittinen katse kohdistuu tekijöihin itseensä heidän suhteisiinsa ja elokuvatuotannon valtarakenteisiin.

Vierailevan virolaisohjaajan Lappiin kaivoskylään sijoittuva draama Viimeiset on musta komedia, jossa asukkaat taistelevat paikallisten tunturimaiden ja hiukan ihmistenkin hyväksikäyttöä vastaan.

Dokumenteissä hieno Alppilentäjät – Revision on juuri valmistunut kuvaus 100 vuotta sitten tapahtuneesta tuhoisasta lento-onnettomuudesta ja ilmavoimien historiasta. Valokuvantarkka 3D-mallinnus herättää lentoveneet eloon ja saamme seurata niiden reittiä jyrkkien vuorenseinämien välissä kuin mukana lentäen.

Winterns yearning on viime vuonna valmistunut dokumentti grönlantilaisen pikkukaupungin asukkaiden unelmista, toiveista ja pettymyksistä. Asukkaat iloitsevat, kun amerikkalainen alumiinijätti päättää perustaa seuraavan tehtaansa Maniitsoqin pikkukaupunkiin Grönlantiin. Onko tämä ensiaskel kohti itsenäisyyttä? Vuodet vierivät, eikä mitään tapahdu — tulevaisuus on lykätty toistaiseksi. Mitä asukkaat tekevät? Dokumenttisarjan täydentää Karpo. Hannu Karpo teki televisioon ajankohtaisohjelmia yli 50 vuoden ajan YLEssä sekä MTVllä. Hän aloitti heti kun tv-toiminta Suomessa käynnistyi. Tuoreessa dokumentissa Karpo itse katselee ja arvioi toimintaansa. Ohjelmissaan hän raportoi kuvia kumartamatta tavallisten suomalaisten ihmisten kohtaamista vääryyksistä. Karpolla on asiaa muutti maailmaa, tai ainakin suomalaista lainsäädäntää. Mitä jäi käteen?

Hangon elokuvajuhlat tarjoaa aina myös edustavan katsauksen kansainvälisestä elokuvatarjonasta. Tällä kertaa Grönlannin lisäksi mm. viime vuotisen Oscar-voittajan Bong Joon-hon ensimmäinen elokuva ( Etelä-Korea). Mustaa huumoria, tiivistä jännitystä. Pikkukylän poliisin metodit ovat kyseenalaisia ja auttamattoman riittämättömiä,

kun vastassa on sarjamurhaaja. Ranskalaiselokuva missä astronautin uralla etenevä yh- äiti kamppailee arjen vaatimusten lisäksi piilosyrjinnän ja työympäristössä kohtaamaansa avoimen machoilun kanssa. Japanista tarjolla on elokuva joka pitää nähdä elokuvateatterissa. Tunnettuun japanilaiseen Mangaan, sarjakuvaan perustuva science fiktio / animaatio tuotettiin jo vuonna 1988 mutta nyt siitä valmistui digitaalinen versio missä runsaasti toimintaa ja taisteluja sisältävä tarina tuottaa tehokkaan illuusion ja kaikki liike tulee katsomoon sisään. Islantilainen elokuva Echo tiivistää 56 pieneen kohtaukseen paitsi yhden vuoden tapahtumat myös purevan ja herkän muotokuvan nyky- yhteiskunnasta. Elokuvajuhlat päättää Puolan itsenäistyys liikkeenjohtohahmosta marsalkka Pilsudskista. Elokuva eteneee episodimaisesti, eikä kaihda historian rosoisuutta. Esitykseen on vapaa pääsy. Elokuvajuhlilla esitetään myös elokuvia Yhdysvalloista, ja Kanadasta.

Elokuvajuhlien päänäyttämö on tunnelmallinen Kino Olympia, kakkosnäyttämö on Hotelli Regatan Merisalissa. Ennakkomyynti, info ja kinoteekki Hotelli Bulevardissa.

Lähde nauttimaan. Hankolainen tule kokemaan millaisia tarinoita valkokankaalta heijastuu värittämään vuoden pimeintä vaihetta. Junan tai auton tuoma, viivy viikko tai päivä ja tunne syystuulen voima, koe rantakallioiden ja merellisen luonnon kauneus elokuvan maagisen maailman ohella.

2020 Hangon elokuvajuhlat
Kristian Åberg

Hangon Elokuvajuhlien ohjelmisto on julkaistu!

Kino Olympia ja Hotelli RegattaSpa. Liput 10 €, ennakko Hotelli Bulevardin vastaanotto sekä Kino Olympia (alkaen 19.10).

VOIT OSTAA LIPUT ENNAKKOON MYÖS ALLA OLEVAN LINKIN KAUTTA

​​Kino Olympia
TORSTAI 29.10.

KLO 17.30
Alice Winocour: Proxima                  Ranska 2019                  -S12-           1 t 47 min
 
KLO 19.45
Richard Stanley: Color out of space                  US 2019       -S16-             1 t 51 min

Kino Olympia
PERJANTAI 30.10.

KLO 17.30
Teemu Nikki: Nimby     Suomi 2020                     -S12-                          1 t 33 min
 
KLO 19.30
Katsuhiro Ōtomo: Akira     Japani 1988, 4K-restaurointi 2020      -S12-     2 t 04min 

Kino Olympia
LAUANTAI 31.10. 2020

KLO 12.00
Ari Matikainen: Karpo                        Suomi  2020                     -S7-             1 t 25 min
 
KLO 14.00
Ilkka Liettyä: Alppilentäjät – Revision     Suomi  2020                    -S-                    1 t 03 min
 
KLO 15.30
Wayne Roberts: Näkemiin professori        US 2019       -S12-               1 t 30 min
 
KLO 17.30
Hannaleena Hauru: Fucking with nobody     Suomi 2020   -S16-      1 t 43 min 
 
KLO 19.45
Bong Joon-ho: Memories of murder       KR 2003       -S16-       2 t 11 min

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on hangon-elokuvajuhlatlogo.jpg

Kino Olympia
SUNNUNTAI 1.11. 2020

KLO 12.00 
Sidse Torstholm Larsen, Sturla Pilskog:   Winter’s yearning    
Norja, Grönlanti 2019        1 t 14 min
 
KLO 13.45
Veiko Õunpuu: Viimeiset                 Suomi/Viro 2019           -S16-            1 t 57 min
 
KLO 16.15
Rúnar Rúnarsson Bergmal: Echo       Islanti 2019          -S16-       1 t 19 min  
 
KLO 18.00
Ladj Ly: LES MISÉRABLES     2020  -S16-   1 t 42 min

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on hangon-elokuvajuhlatlogo.jpg
Katso sunnuntain elokuvien esittelyt tästä, klikkaamalla logoa

Kino Olympia
MAANANTAI 2.11. 2020

Klo 13.30
Anu Kuivalainen: Lauluja rakkaudesta   Suomi 2020       1 t 10 min
 
KLO 17.30    VAPAA PÄÄSY
Michał Rosa: Piłsudski      Puola 2019                                1 t 48 min

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on hangon-elokuvajuhlatlogo.jpg
Katso maanantain elokuvien esittelyt tästä, klikkaamalla logoa