7. Kuusi vetovoimatekijää on jo kirjattu tähän juttusarjaan. Onko tässä todellakin kaikki?

Kun kirjaamme Hangon matalan sesongin vetovoimatekijöitä, teemme sen omista lähtökohdistamme. Se mikä minulle on vetovoimatekijä ei välttämättä ole sitä sinulle.

Minun vetovoimakirjaukseni johtuvat tietenkin taustastani, siis kokemuksistani ja ne ovat vahvasti kaupalliset. Se on sillä lailla hauska asia, että näen mahdollisuuksia miltei joka paikassa.  Tiedän että useat muut eivät näe. Kun kirjoittelin näitä juttuja, halusin mahdollisimman neutraalisti kertoa tarinaa siitä mihin uskon ja millaista palautetta olen saanut.

Kaikki muut esille nostamani vetovoimatekijät, paitsi luonto, ovat jonkun tekijän aikaan saannosta. Tämän takia ei tekijöitä voi työstään moittia. Kaikkien tekijöiden iloksi ja muille muistutukseksi, vanha fraasi: Hyvin suunniteltu ei ole puolivalmis, vaan edelleen kokonaan tekemättä. Tulokset syntyvät vain tekemällä.

Kuten onko vetoa vai voimaa osiossa kirjoitin: ” Matkailuhan on kuin vientikauppa, jne. jne.”, mainitsen tässäkin yhteydessä sanan matkailu.

Matkailua voi myös käyttää Hangon markkinointina. Markkinoinnilla on aina joku tavoite. Voisiko se tavoite olla mahdollisten tänne muuttoa harkitsevien tavoittaminen.  Maailma muuttuu ja työnteko muuttuu. Työpaikalla jatkuvasti oleminen ei enää ole tarpeellista. Osaisimmeko profiloida sen ihmistyypin ja osaamisen, jonka haluamme tänne. Voisiko olla niin, että lähitulevaisuudessa työ (yritykset) seuraa osaajaa, eikä päinvastoin.  

Hyvän tuulen Hanko olisi kiva paikka asua.

Kuvat: Tapio Kekkonen, Kenth Österberg, Esa Aarnio
Teksti: Esa Aarnio

Kaikkia artikkeleitamme, kuten tätäkin artikkelia, pääsee kommentoimaan suoraan artikkelin lopussa olevan kommenttikentän kautta. Toki moderoimme kommentteja, mikä tarkoittaa, ettei ihan törkyä julkaista. Toisaalta kritiikillekin on tilaa ja se on usein hyödyllistä.

One thought on “7. Kuusi vetovoimatekijää on jo kirjattu tähän juttusarjaan. Onko tässä todellakin kaikki?

 1. Monet lapsiperheet ovat huomanneet kuinka turvallista ja mukavaa on olla Hangossa lasten kanssa.

  Voisiko olla joku sivusto, joka olisi suunnattu mahdollisille uusille Hankoon muuttoa suunnitteleville.
  Sisältönä vapaat työpaikat, asunnot ja harrastukset, sekä lapsille, että aikuisille???

  Pohjana Annan mahtava kertomus heidän muutostaan Hankoon 15 vuotta sitten. Se on hyvin ja hauskasti
  kirjoitettu ja vetooaa myös moniin luovaa työtä tekeviin.

  Muuta Hankoon kampanja voisi olla kaikkien yhteinen asia, jota voisi netissä jakaa ympäri maata.
  Lapsiperheet voisi olla hyvä kohde, koska kokeilla voisi äitiysloman tai hoitovapaan aikana täällä asumista…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *