4. Kulttuuritapahtumat. Voiko hankolaisille tuotetut kulttuuritapahtumat olla vetovoimatekijä?

Kesäsesongin ulkopuolella järjestetään Hangossa useita kulttuuritapahtumia, joista suurin osa on tarkoitettu hankolaisille. Hangon kaupungin kulttuuritoimisto on merkittävin kulttuuritapahtumien järjestäjä ja monipuolisuudessaan omaa luokkaansa.

Muitakin järjestäjiä on, kuten Olympian ystävien Hangon Elokuvajuhlat ja vaikkapa Hangon Fotokerhon Hanko FotoFestival, joiden tapahtumat tuovat kaupunkiimme väkeä muualtakin. Lisäksi kaupungissa järjestetään eri toimijoiden toimesta kaikenlaisia kulttuuri- ja urheilutapahtumia. Tapahtumia järjestetään laidasta laitaan, lapsista vanhuksiin ja niiden taso keskimäärin on varsin korkea. Tapahtumien taso niin korkea, että tapahtumia voi hyvin suositella ihan kaikille. Sitäpaitsi kertominen kannattaa aina, koska informaatio on tietoa, joka ei vähene jakamalla. Suosittelen 🙂

Monipuolinen kulttuuritarjonta on merkittävä mielikuvan luoja ja siksi tärkeä vetovoimatekijä. Vaikkei se ehkä olekaan ensisijaisesti kaupungin identiteetin vahvistaja, sen puuttuminen tekisi pitkän miinuksen mielikuvaan kulttuurihangosta.

Hanko on kulttuurin tuomien mahdollisuuksien takia muodostunut monien kuva-, valokuva-, musiikki- ja vaikkapa esittävään performanssitaiteen kansainvälisesti ja kansallisesti tunnettujen taiteentekijöiden asuinpaikaksi. Tämä tekee Hangosta mielenkiintoisen.

Artikkelin kuvat: Tapio Kekkonen
Teksti: Esa Aarnio

Kaikkia artikkeleitamme, kuten tätäkin artikkelia, pääsee kommentoimaan suoraan artikkelin lopussa olevan kommenttikentän kautta. Toki moderoimme kommentteja, mikä tarkoittaa, ettei ihan törkyä julkaista. Toisaalta kritiikillekin on tilaa ja se on usein hyödyllistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *