3. Origo, se Origo

Hangon Itäsataman ravintolaelämä nykymuodossaan sai lähtölaukauksen 1989, kun Matti Roine ja Anna-Liisa Ruotsi perustivat Ravintola Origon. Origo nimi tuli pakinoitsija Jouni Lompolon käyttämästä salanimestä. Ravintolan logokin myötäilee hänen allekirjoitustaan.

Vaikka kesäisin koko Itäsataman makasiinirivistö on täynnä mitä erilaisempia hyviä ruokaravintoloita on Origo se, jonka alkuun panema koko ravintolakeskittymä on. Ravintola Origo on myös ravintoloista ainoa, joka on päivittäin avoinna ympäri vuoden.

Kuva, joka sisältää kohteen sisä, pöytä, seinä

Kuvaus luotu automaattisesti


Alkuaikojen maalattiaravintolasta on vuosien varrella rakentunut vetovoimainen, kansainvälisiä makunautintoja ja korkeatasoista ”hankolais-ranskalaista husmanskostia” tarjoava mieleen painuva käyntikohde.

Joanna ja Jan Westerling, Origon pitkäaikaiset omistajat, ovat rakentaneet määrätietoisesti ravintolansa brändiä, sekä saaneet palkittua tunnustusta ammattitaidon lisäksi esikuvallisuudesta, vastuullisuudesta ja asenteesta.

Kuva, joka sisältää kohteen pöytä, sisäkatto, sisä, henkilö

Kuvaus luotu automaattisesti

Hangon vetovoimatekijänä Origon merkitys on kiistaton ja siksi se on yksi merkittävimmistä ja pitkäaikaisimmista Hankomielikuvan rakentajista.

Kuvat: Esa Aarnio, Ravintola Origo
Teksti: Esa Aarnio

Kaikkia artikkeleitamme, kuten tätäkin artikkelia, pääsee kommentoimaan suoraan artikkelin lopussa olevan kommenttikentän kautta. Toki moderoimme kommentteja, mikä tarkoittaa, ettei ihan törkyä julkaista. Toisaalta kritiikillekin on tilaa ja se on usein hyödyllistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *