2. Tulliniemi Durchgangslager ja Hangon sotaisa historia

Historia ja varsinkin sotahistoria Hangon vetovoimatekijänä on hieman ristiriitainen. Historia sinänsä kiinnostaa monia, mutta sota taas jakaa mielipiteitä. Sotahistoria kiinnostaa siksi, että Hankoniemi on sotilaallisesti strateginen paikka. Hangosta käsin on voitu seurata ja kontrolloida sekä Suomenlahden että pohjoisen Itämeren laiva- ja muuta liikennettä. Onneksi Hangon historiaan on vahvasti vaikuttaneet myös kauppa, vapaa-ajan vietto ja lomailu.


Tulliniemi, Suomen eteläisimpänä mantereen osana on ollut se paikka, jonka merenkulkijat ovat Hangosta ensimmäisenä noteeranneet. Pitkälle, usein talveen asti jäästä vapaa niemi on antanut mahdollisuuden miltei ympärivuotiseen kaupan käyntiin. Ankkuripaikkana tiedetyn Hauensuolen 650 tunnettua vanhaa kalliokaiverrusta ovat pääosin jo1500-luvulta.

Ruotsi-Suomen ajan merkittävin meritaistelu, Riilahden taistelu 1714, Venäläisen laivaston kanssa käytiin Hangon vesillä. Taistelu, jossa Venäjä voitti ensimmäisen kerran Ruotsin laivaston, on ainakin venäläisille tärkeä.

Lappohjassa oleva rintamamuseo on loistavasti hoidettu autenttinen esimerkki toisen maailman sodan suomalaisesta linnoitusrakentamisesta ja sotataidosta. Usean ulkolaisen upseerin sanoja lainatakseni, rintamamuseo on yksi parhaista jollei paras ja autenttisin toisen maailmansodan linnoitusrakentamisen museo. Tietenkin kyseessä on kunnianosoitus Hangon rintamalle, joka valtasi kaupungin takaisin Neuvostoliitolta 1941.

Tulliniemen saksalaisten sotilaiden Durchgangslager (läpikulkuleiri) 1942 – 1944 on Hangon viimeisin dokumentoitu sotilaskohde. Arkeologi Jan Fast ryhmineen on dokumentoinut leirin ja sieltä löydetyt esineet.

Kuvahaun tulos haulle jan fast

Hangon Tulliniemelle rakennettiin saksalaisten toimesta Suomen oloihin nähden laaja parakkikylä, pikku Berliini, saksalaissotilaiden kauttakulkua varten pohjoiselle rintamalle. Leirissä oli 130 rakennusta: majoitusparakkeja, huoltorakennuksia, elokuvateatteri sekä kerhoja. Alueella saattoi saman aikaan oleilla jopa 3 300–4 400 sotilasta.

Vähemmän sotaista Hangon historiassa ovat tietenkin lukuisat puurakenteiset villat. Kaupunkihan perustettiin 1874 ja tänne perustettiin kylpylä jo 1879. Hankoon saavuttiin junalla huvittelemaan ja rentoutumaan.

Hanko Hyvinkää rata on Suomen ensimmäinen yksityisin varoin rakennettu rautatie. Se valmistui vuonna 1873 ja sen rakentamisen rahoittivat pietarilaiset liikemiehet. Suomen Marsalkka Mannerheim jopa asusteli Hangossa 1900 luvun alussa.

Hangon kylpylää ei enää ole, mutta Casino on ja se on samanhenkinen kuin kylpylärakennus oli.

Kuvat: Tapio Kekkonen, Jan Fast ja VR
Teksti: Esa Aarnio

Kaikkia artikkeleitamme, kuten tätäkin artikkelia, pääsee kommentoimaan suoraan artikkelin lopussa olevan kommenttikentän kautta. Toki moderoimme kommentteja, mikä tarkoittaa, ettei ihan törkyä julkaista. Toisaalta kritiikillekin on tilaa ja se on usein hyödyllistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *