Hanko Fotofestivaalin valokuvakilpailu

KILPAILUKUTSU

Hanko Fotofestivaalin 2022 valokuvakilpailun nimi on ”Lasin takaa”.

Kilpailun järjestäjä

Hanko Foto Festival (HFF)

Kilpailuaika

Kilpailuaika on 1.3.– 9.9.2022.

Kilpailun tulokset julkistetaan Hanko Foto Festivaalilla 17.9.2022 kello 13.00

Voittajille ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti.

Kilpailun palkinnot

1. 300 euroa

2. 200 euroa

3. 100 euroa

Kilpailun taustaa

Lasi. Niin itsestään selvä asia elämässämme, ettei sitä tule edes ajatelleeksi. Koska ajattelit lasia viimeksi? Silloin kun pojan potkaisema pallo rikkoi ovilasin? Vai silloin kun isoäidin kihlajaislahjamaljakko halkesi tiskatessa?

Lasin monimuotoisuus on uskomatonta, pienistä koriste-esineistä jättimäisiin levyihin rakennuksen pinnalla. Lasi suojaa meitä ikkunoissa ja eristeenä seinän sisällä, me juomme ja syömme lasisista astioista, lasimaljakoissa kukat ilahduttavat meitä. Lasitölkeissä ja -pulloissa säilötään ruokaa ja juomaa, mummon sienisalaatit, hillot ja mehut tuovat kesän talven keskelle.

Lasi on haurasta, pieni kolhu tai lämpötilan muutos voi tuhota esineen tai se voi olla terästäkin kestävämpää. Lasista on tehty silmälasien linssejä ja lasisilmiä, kaukoputkien linssit ovat laajentaneet maailmankuvaamme, valokuvauksessa objektiivien linssit antavat meille mahdollisuuden tallentaa todellisuutta tai luoda siitä oma käsityksemme.  Lasia on valmistettu yli 6000 vuotta, ja se on yhä mukana jokapäiväisessä elämässämme.

Lasin takaa

Lasi on rajapinta. Se rajaa tiloja, yksinkertaisimmillaan sisä- ja ulkotilan. Juomalasikin rajaa tilaa ja se on käytännöllistä, koska voimme juoda siitä. Lasi voi myös muuttaa näkemäämme, sumentaa, vääristää, värjää, prismassa lasi hajottaa valon alkutekijöihinsä. Lasi on kaksisuuntainen, siitä näkee toiselle puolelle ja voi olla epäselvää kumpi on se toinen puoli. Lasi voi olla peili, sekin on kaksisuuntainen, näet peilin ja näet itsesi, ehkä. Lasi voi heijastaa jotain, mitä sen läpi katsoessa ei näe.

Kilpailussa emme etsi ikkunan läpi kuvattuja kohteita, lasiesineiden taidekuvia tai rakennusten ikkunarivistöjä. Toivomme kuvia, joissa lasi toimii elementtinä ja muokkaa kuvan sisältöä tai viestiä. Lasi saisi kertoa kuvasta jotain, mitä siinä ei muuten olisi. Voi etsiä lasin olemusta suhteessa muihin materiaaleihin ja tutkia, miten lasi voi erottaa tai yhdistää asioita. Hae lasin henki ja tuo se näkyväksi. Rajapinta, tee se näkyväksi, löydä jotain lasin takaa, löydä missä on takana.

Hillitty kuvankäsittely, kuten värien, valoisuuden, varjojen säädöt, rajaukset, pienten kohteiden ja virheiden poisto ovat sallittuja. Ns. komposiittikuva eli yhdistelmäkuva kahdesta tai useammasta otoksesta ei ole tässä kilpailussa sallittu.

Palkitut kuvat julkaistaan myös HFF:n verkkosivuilla.

Kilpailuun osallistuessaan kilpailija luovuttaa HFF:lle oikeuden julkaista kuvat kilpailutiedottamisen yhteydessä HFF:n Facebook- ja Instagram-palveluissa. Kuvien käytöstä kyseisissä medioissa ei makseta palkkiota.

HFF ei yksityisyydensuojan turvaamiseksi julkaise valokuvia, jotka on otettu selkeästi kotirauhan suojaamissa paikoissa (aidattu piha-alue, pukeutumistilat, käymälät, yleisöltä suljetut yleiset tilat, kuten virastojen ja laitosten yleisöltä suljetut osat, suljetut yksityistilaisuudet), joissa esiintyy pääosassa tunnistettava henkilö tai jotka voivat mahdollisesti loukata kolmannen osapuolen oikeuksia.

Kuvaajien kanssa sovitaan erikseen kuvien lunastusehdoista ja kuvien käyttämisestä muissa käyttötarkoituksissa.

Kilpailun järjestäjä ei voi luovuttaa kuvia kolmannelle osapuolelle ilman tekijän lupaa.

Kuvia ei tulla käyttämään kaupalliseen tarkoitukseen.

Kilpailuun osallistuvien kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla.

Kuvaa ei saa muokata ilman tekijän lupaa.

Katso osallistumisohjeet kotisivuiltamme www.hankofotofestival.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.